video-play-button

​​​​​​​ICT.OPEN2016

De 2016-editie van ICT.OPEN in De Flint in Amersfoort brak alle records met meer dan 500 deelnemers. Als een van de nieuwe programmaonderdelen waren er speeddates met ICT-bedrijven en skills sessies. Keynote sprekers Wiro Niessen en Mary Shaw spraken over hun passie voor ICT en Alexandru Iosup ontving tijdens het congres de Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek ICT-prijs 2015. ICT.OPEN2017 georganiseerd door IPN, NWO EW en STW zal plaatsvinden op 21 en 22 maart 2017.

Keynotes

Wiro Niessen, hoogleraar Medische Beeldverwerking aan het Erasmus MC en de TU Delft, en Mary Shaw, hoogleraar Computer Science aan Carnegie Mellon University, waren de keynote sprekers van ICT.OPEN2016. Beiden kregen een prestigieuze prijs voor hun werk. Niessen zijn onderzoek richt zich vooral op het diagnosticeren en voorspellen van hart- en vaatziekten en neurologische aandoeningen, zoals de ziekte van Alzheimer. In 2015 benoemde Technologiestichting STW hem tot Simon Stevin Meester vanwege zijn bijdrage aan de hoge vlucht die de medische beeldanalyse de afgelopen jaren heeft genomen. Mary Shaw is gespecialiseerd in software engineering en software architectuur. In 2014 kreeg ze van president Obama de National Medal of Technology and Innovation, de hoogste blijk van waardering in de VS voor vooruitgang op het gebied van technologie en innovatie.

Wiro Niessen en Mary Shaw – I/O magazine [PDF]

Sfeerimpressie ICT.OPEN2016

Heel Nederland kijkt sterren
Met onvoorstelbare afstanden, buitenaardse temperaturen en nog zo veel onbeantwoorde vragen, blijft onze kosmos een geliefd onderwerp van gesprek. Op 21 oktober 2015 was er een live tv-programma vanuit de Oude Sterrenwacht in Leiden met Jeroen Latijnhouwers en Govert Schilling over de ruimte tussen hemel en aarde. Deze tv-show werd mede mogelijk gemaakt door NWO, ASTRON, SRON en de Nederlandse Onderzoeksschool voor Astronomie (NOVA). 

SAMENWERKEN / MULTIDISCIPLINAIR