Alexandru Iosup Docent van het Jaar 2015

Alexandru Iosup (1980), EW-onderzoeker en docent aan de TU Delft, is uitgeroepen tot 'Docent van het Jaar 2015' door het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO). Minister Bussemaker van OCW reikte de prijs, een beeldje gemaakt door studenten van de Academie voor Beeldende Vorming uit Amsterdam, uit aan Iosup.

Iosup doet onderzoek op het gebied van ‘Gamification’ om studenten te motiveren tijdens hun opleiding. De jury roemt de winnaar om de digitalisering die hij in en buiten zijn colleges toepast en daarmee aanhaakt bij de uiteenlopende behoeften van studenten. Het ISO wil met deze verkiezing het belang van kwalitatief goede docenten in het hoger onderwijs onder de aandacht brengen en inspirerende docenten een podium geven. Iosup ontving eerder een Data Science KIEM financiering van NWO Exacte Wetenschappen.

video-play-button

Inmiddels is bekend geworden dat Iosup ook winnaar is van de ICT Prijs 2016. Deze zal tijden ICT.OPEN2016 aan hem worden uitgereikt. De prijs bestaat uit 50.000 euro, vrij te besteden aan ICT-onderzoek. Daarnaast wordt er een poster over zijn werk verspreid onder scholen en andere kennisinstellingen.

Foto: Frank Ruiter

Heel Nederland kijkt sterren
Met onvoorstelbare afstanden, buitenaardse temperaturen en nog zo veel onbeantwoorde vragen, blijft onze kosmos een geliefd onderwerp van gesprek. Op 21 oktober 2015 was er een live tv-programma vanuit de Oude Sterrenwacht in Leiden met Jeroen Latijnhouwers en Govert Schilling over de ruimte tussen hemel en aarde. Deze tv-show werd mede mogelijk gemaakt door NWO, ASTRON, SRON en de Nederlandse Onderzoeksschool voor Astronomie (NOVA). 

Talent en vrij onderzoek