ICT.OPEN 2015

Op 24 en 25 maart kwamen 400 ICT onderzoekers van universiteiten en bedrijfsleven samen in de Flint in Amersfoort voor de jaarlijkse ICT.OPEN 2015 conferentie, georganiseerd door IPN, NWO-EW en STW. Ruim 100 posters, 80 voordrachten en 40 demo’s in ICT zorgden voor een overzicht van de ontwikkelingen in ICT-onderzoek en hun toepassingen. Prof. Barry Smyth en prof. Bram Nauta verzorgden de keynotes. De 2016 editie is gepland op 22 en 23 maart 2016. 

video-play-button

Investeren in technologieonderzoek verdient zich altijd terug
Hoogleraren Bram Nauta en Barry Smyth waren de inspirerende keynote sprekers van ICT.OPEN 2015. Het thema Connected World past uitstekend bij zowel de inhoud van hun onderzoek als hun manier van werken. Smyth is directeur van het Insight Centre for Data Analytics in Dublin en als onderzoeker gespecialiseerd in recommender systems: software die gebruikers van aanbevelingen voorziet. Om de resultaten van zijn onderzoek in de praktijk toe te kunnen passen, heeft hij een aantal ondernemingen opgezet. Nauta is bekend vanwege zijn elektronische schakelingen op IC’s voor het zend- en ontvangstgedeelte van draadloze communicatie. De naar hem genoemde Nauta-schakeling wordt gebruikt in mobiele telefoons, televisies en andere elektronica.

Interview Bram Nauta en Barry Smith in I/O magazine april 2015 [PDF] ​ 

Birna van Riemsdijk wil het geldbedrag, dat aan de prijs verbonden is, besteden aan haar onderzoek op het grensvlak van ICT en ethiek. Van Riemsdijk richt zich op slimme software die normen en waarden van mensen respecteert door zich daaraan aan te passen. De jury vindt Van Riemsdijk door haar actieve en verbindende inzet binnen de theoretische informatica, kunstmatige intelligentie en mens-machine interactie een waardige ontvanger van de Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek 2014. De prijs wordt beschikbaar gesteld door de KHMW via het ICT-onderzoek Platform Nederland (IPN) in samenwerking met NWO. 

Samenwerken / multidisciplinair